Concursul #LiderEuropean: provocăm elevii de liceu să elaboreze proiecte care răspund nevoilor sau oportunităților existente în comunitățile locale

Am lansat concursul #LiderEuropean și provocăm elevii de liceu să elaboreze proiecte care răspund nevoilor sau oportunităților existente în comunitățile locale, printr-un video de 3 minute. Cele mai bune proiecte pot câștiga premii în valoare totală de 2000 de euro.

Termenul limită pentru înscrieri este 13 noiembrie, iar concursul este adresat elevilor claselor a IX, a X-a și a XI-a.

Aflat la a zecea ediție online, concursul Lider European este o activitate ce presupune creativitate și provocări, care se adresează elevilor de liceu și reprezintă un mijloc de comunicare între Reprezentanța Comisiei Europene și generațiile și familiile tinere. Concursul are rolul de a dezvolta abilitățile de lider ale elevilor și de a le face utile în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Concursul Lider European provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Elevii trebuie să formeze echipe de patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor online, pe platforma  www.lidereuropean.ro(link is external), accesând formularul de înscriere. După confirmarea înscrierii, proiectul propus de echipă va trebui să fie încarcat, în format video, până la data limită.

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *