ANAT: România și Grecia trebuie să colaboreze mult mai mult, pe plan turistic / 2021 ar putea fi anul promovării turistice a României, în Grecia2 min read

305

Grecia se va deschide pe plan turistic pentru cetățenii statelor membre UE din 16 aprilie, deci, românii își vor putea petrece aici inclusiv sărbătorile pascale. Toate frontierele terestre elene vor fi deschise treptat, în acest an, iar Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a solicitat mărirea capacității la frontieră, ca puncte deschise, la minimum șase. Ideea este să se stea cât mai puțin în frontieră, inclusiv ca măsură de protecție sanitară pentru turiști.

Până la implementarea certificatului verde în Uniunea Europeană, călătorii vor intra în Grecia cu un certificat de vaccinare, cu un test PCR sau cu un certificat de imunitate, toate acestea trebuind să aibă o verificare a autenticității (de exemplu, cod QR), pentru a se evita falsificarea lor. Ministrul elen al Turismului a anunțat că încearcă să obțină înlocuirea testului PCR, cu cel rapid, antigen.

Președintele ANAT, Dumitru Leca, apreciază că Grecia și România pot fi destinații turistice complementare, nu concurente.

”Certificatul Verde Digital este o iniţiativă a Guvernului elen şi va da un impuls foarte puternic reluării turismului. Grecia ar putea deveni, astfel, şi în acest an, destinaţia turistică externă numărul 1, pentru români. Pe de altă parte, am putea proceda și noi la fel, adoptând măsuri similare și promovând România, în Grecia. Cele două destinații nu sunt concurente, ci complementare. Însă, Grecia s-a promovat întotdeauna eficient în România, dar reversul nu a avut loc niciodată. Dacă Grecia ne oferă plaje nesfârșite, insule, istorie, servicii de mare calitate, atmosferă și România, la rândul ei, atrage turiștii eleni cu city break-uri, Transilvania, legenda lui Dracula, circuite culturale, Delta Dunării. Ar trebui să profite și țara noastră, ținând cont că, în acest an, Grecia marchează 200 de ani de la începerea Revoluției care a determinat, ulterior, independența acestei țări. Românii i-au susținut atunci pe greci, una dintre bătăliile dintre Eteria greacă și otomani având loc pe teritoriul țării noastre, la Drăgășani. Pe de altă parte, în România există multe vestigii grecești, pornind de la cetăți antice, până la orașe și comunități. România și Grecia sunt țări legate de o prietenie istorică, doar că grecii nu știu foarte multe amănunte despre turismul românesc, deoarece nu am avut noi, românii, grijă să ne facem cunoscuți”.

Citește integral pe onlinepress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here