Atenţionare MTIC1 min read

210

Ținând seama de evoluția situației SARS COV-2 din țara noastră și a unor măsuri luate de unele state ale Uniunii Europene, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor recomandă tuturor operatorilor români implicați în derularea activităților de transport internațional să se informeze, în prealabil, asupra măsurilor specifice aplicabile în statele în care aceștia urmează să își desfășoare activitatea sau urmează să deruleze operațiuni de tranzit, cu privire la intrarea lucrătorilor în transporturi auto sau a persoanelor transportate în statele respective, dar și a eventualelor restricții aplicabile mijloacelor de transport.

Respectarea măsurilor de siguranță împotriva SARS COV-2, de către lucrătorii în transporturi, privind igienizarea mijloacelor de transport sau cele de distanțare, în cazul pasagerilor transportați, este obligatorie.

Deși transportul de marfă este exceptat de la măsurile impuse de statele respective, consultarea în timp real a tuturor regulilor de acces în fiecare dintre aceste state este necesară. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor va continua să sprijine și să informeze permanent, împreună cu Comisia Europeană și uniunile profesionale din industrie, operatorii români implicați în derularea transportului internațional.

De asemenea, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor va sprijini aprobarea, în cel mai scurt timp, de către ministerele responsabile a schemei de granturi destinată companiilor afectate de COVID-19. Bugetul alocat este de 350 milioane de euro, iar eligibilitatea pentru firmele de transport are o valoare de până la 125.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here