Banca Românească lansează aplicația BROM Pay dedicată autentificării biometrice pentru plățile on-line2 min read

108

Banca Românească a lansat aplicația BROM Pay prin intermediul căreia clienții posesori de carduri se pot autentifica biometric pentru plățile on-line, banca intrând astfel în clubul restrâns al furnizorilor locali de servicii financiare care oferă o aplicație de autentificare biometrică a tranzacțiilor e-commerce.

Prin intermediul aplicației BROM Pay, atunci când clientul initiază plata în cadrul unui magazin online, pe ecranul telefonului apare o notificare de tip push prin accesarea căreia se deschide o pagină de autorizare biometrică. Confirmarea biometrică a tranzacției se face prin atingerea senzorului de amprenta al telefonului sau prin altă metodă de autentificare biometrică disponibilă pe telefon (recunoaștere facială, iris sau voce).

Banca nu stochează datele biometrice ale clientului, acestea rămânând în continuare pe telefonul utilizatorului. În aplicația biometrică BROM Pay utilizatorul poate vizualiza atât tranzacțiile online efectuate, cât și informații despre fiecare tranzacție în parte. La înrolare, clientul poate vizualiza toate cardurile pe care le deține, iar printr-o simplă atingere a cardului, poate verifica ce tranzacții e-commerce a autorizat biometric de pe cardul respectiv. Pentru ca o tranzacție să fie autentificată biometric, comerciantul la care se efectuează tranzacția sau procesatorul de tranzacții al comerciantului trebuie să fie înrolat în protocolul de securitate 3DSecure. În cazul în care acesta nu este înrolat, clientul nu primește notificarea de tip push și tranzacția se efectuează prin flux normal, nesecurizat. Interacțiunea cu aplicația BROM Pay este gândită după standarde moderne de UX (“user experience”) determinate de marii jucători la nivel global în domeniul mobile banking.

Reprezentanții Băncii Românești consideră că este firesc ca și bankingul să meargă pe calea digitalizării schimbând modul în care serviciile bancare ajung la public prin creșterea rapidității, a accesibilității și autonomiei, mai ales că devine evident faptul că trăim într-o lume tot mai digitală. Ei adaugă faptul că prin lansarea aplicației de autentificare biometrică BROM Pay, Banca Românească poate oferi clienților o experiență de banking simplă și rapidă, în condiții de maximă siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here