Concurs de creație literară, dedicat seniorilor bucureșteni1 min read

302

Primăria Municipiului București (PMB), prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), va desfășura – începând cu data de 1 aprilie 2021 – un Concurs de creație literară, adresat seniorilor bucureșteni, cu tema „Timpul”.

Acest demers își propune să încurajeze creația literară în rândurile persoanelor vârstnice, talentate, cu reale înclinații către scris, fie proză (nuvelă, eseu, memorialistică), fie creație poetică. Proiectul are ca scop încurajarea celor de vârsta a treia, care pot împărtăși generațiilor tinere talentul scriitoricesc, imaginația și dragostea față de literatură și poezie.

Concursul se va desfăşura online, având în vedere regulile sanitare impuse de virusul SARS CoV-2. Creativitatea nu intră în carantină, nu este o coincidență faptul că, în vremurile grele, cu mari tensiuni și presiuni, oamenii caută modalități de relaxare și de evadare din cotidian.

Înaintarea în vârstă nu înseamnă pierderea tinereții, ci o nouă etapă de oportunități. Concursul de creație literară „Timpul” este menit să îi descopere pe cei mai talentați seniori ai Capitalei, scriitori și poeți, care au posibilitatea să se afime și să depășească, astfel, inconvenientele generate de situația pandemică actuală – izolare, lipsă de comunicare, singurătate.

Citește integral pe onlinepress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here