DECLARAȚIA AMBASADORULUI SUA, ADRIAN ZUCKERMAN, PRIVIND GUVERNUL ÎNVESTIT AL ROMÂNIEI2 min read

104

În numele preşedintelui Trump, doresc să exprim aprecierea mea profundă pentru faptul că românii s-au unit în acest moment de criză, pentru a răspunde la o problemă de magnitudine globală. Membrii diferitelor partide politice – în special, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu – care au acţionat rapid pentru confirmarea şi depunerea jurământului de către guvern, trebuie lăudaţi pentru faptul că au pus siguranţa României şi a poporului său mai presus de apartenenţa politică. Ei au dat un exemplu de leadership, în circumstanţe exigente. Este nevoie de măsuri rapide şi drastice, aplicate de un guvern stabil şi concentrat asupra problemei, pentru a opri răspândirea bolii COVID-19. Sunt în joc sănătatea, siguranţa şi bunăstarea poporului român şi a lumii.

Preşedintele Iohannis şi prim-ministrul Orban trebuie, de asemenea, lăudaţi pentru conducerea şi implementarea promptă de măsuri extraordinare, menite să protejeze vieţile şi bunăstarea oamenilor. Poporul american este unit cu poporul român şi alături de acesta în eforturile noastre de a lupta împreună, pentru contracararea acestei pandemii. Vom continua să lucrăm împreună, pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili din societăţile noastre, pe cei bătrâni şi pe cei bolnavi, pentru a nu ceda în faţa acestui flagel.

România a demonstrat, încă o dată, că este pregătită pentru măreţie. Liderii săi s-au ridicat la înălţimea provocării acestei noi crize şi au pus România şi românii pe primul plan. Acest lucru exemplifică integritatea şi hotărârea care au transformat România într-o parte crucială a comunităţii economice, sociale şi politice a Europei. Românii nu au prieten mai bun decât Statele Unite ale Americii, care vor sprijini România la fiecare pas.

Dumnezeu să-i binecuvânteze pe români şi să-i ţină în siguranţă şi sănătoşi! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here