Declarație comună a Bursei de Valori București și a Asociației Brokerilor2 min read

166

Sub semnatura preşedintelui Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul şi a directorului general BVB, Ludwik Sobolewski, am primit urmatorul comunicat comun:

Unul dintre pilonii unei piețe de capital dezvoltate îl reprezintă comunicarea dintre profesioniștii din piață cu publicul larg, inclusiv clienți.

Piețele instrumentelor financiare care asigură transferul fondurilor, proces care implică emitenții de instrumente financiare și investitorii, își desfășoară activitatea într-un spațiu public.

Este în interesul vital al întregii comunități a pieței de capital ca profesioniștii pieței să urmeze, în contextul serviciilor prestate clienților, anumite reguli de conduită profesională și când participă în “piața” opiniilor și a schimburilor de idei.

Este piatra de temelie care stă la baza încrederii utilizatorilor și clienților pieței de capital, pe care noi toți ne dorim să o construim, să o dezvoltăm și să o merităm.

Prin urmare, considerăm că este necesară stabilirea unui set de reguli de conduită pentru îmbunătățirea celor mai bune practici ale intermediarilor, un set relevant, printre altele, și pentru prezența lor în spațiul public.

Chiar dacă această reflecție este determinată de contextul creat de o tranzacție IPO în curs de desfășurare, considerăm că scopul și domeniul de aplicare al setului de bune practici ar trebui să fie mult mai larg.

Împărtășind această viziune, Asociația Brokerilor și Bursa de Valori București vor iniția un proiect ce va fi realizat în colaborare cu organizațiile de investitori individuali, care va conduce la adoptarea unui Cod de Conduită al Intermediarilor Financiari din Piața de Capital.

A avea o sferă mai ordonată și organizată de exprimare publică a specialiștilor din piața de capital este una dintre provocările pe care trebuie să le înfruntăm în drumul nostru către o piață de capital mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here