Deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu: Declarație de presă, pe tema situației medicilor, în epidemia de coronavirus2 min read

110

”Domnule ministru al sănătății, Nelu Tătaru

Am auzit în ultimele zile, tot mai mult și tot mai nedrept, că medicii și personalul medical din spitale „dezertează”. I-am auzit pe mulți care stau mult prea departe de linia întâi a acestor momente transmițându-le medicilor și asistentelor că, dacă se gândesc la copiii lor, la familiile lor, ar trebui, mai întâi de toate, în calitatea lor de medici, să se gândească la copiii și la familiile pacienților infectați pe care ar trebui să îi trateze.

În calitatea dumneavoastră de medic și ministru al sănătății, ați putea să-mi răspundeți, vă rog, la copiii medicilor, ai personalului medical, la familiile acestora, cine să se gândească, dacă ei nu?

Poate s-a gândit domnul ministru Costache, atunci când și-a dat demisia în plină criză? Credeți, domnule ministru Tătaru, că demisia domnului ministru Costache le-a transmis încredere acestor oameni, cărora le cerem azi să fie in linia întâi, să salveze vieți, fără să se gândească la copiii lor, la familiile lor? 

Dacă medicii au depus un jurământ, la fel au depus și cei care guverneză azi țara, printre ei numărându-vă și dumneavoastră. Ați jurat să apărați Constituția și legile țării, iar în Constituție dreptul la viată și dreptul la sănătate sunt drepturi fundamentale, pe care dumneavoastră și guvernul din care faceți parte ați jurat să le apărați.

Vă întreb, domnule ministru, în aceste momente, medicii si personalul sanitar din spitalele românești mai au aceste drepturi sau le-au fost suspendate pe perioada stării de urgență, atâta timp cât cei care au jurat să le garanteze îi trimit în linia întâi cu mâinile goale?

Va rog, domnule ministru, faceți-le rost de echipament care să le protejeze viața și sănătatea! Măcar de o mască la fel ca cea a doamnei ministru Violeta Alexandru.”

Deputat ALDE, Steluța Cătăniciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here