Deputatul Grațiela Gavrilescu propune o serie de măsuri pentru combaterea poluării1 min read

236

Deputatul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Grațiela Gavrilescu, propune o serie de măsuri de mediu care ar putea avea un impact important asupra calității vieții.

Grațiela Gavrilescu

Aceste măsuri acoperă mai multe domenii, de la calitatea aerului și până la gestionarea fondului silvic, măsuri care ar contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a României și la reducerea poluării.

Perioada pandemiei este, paradoxal, una benefică pentru a efectua diverse studii privind impactul traficului asupra calității aerului. Datele colectate ar putea fi valorificate în planurile administrațiilor locale privind îmbunătățirea calității aerului și ar putea fi astfel mult îmbunătățite.

În privința managementului deșeurilor, această perioadă ar putea fi folosită pentru implementarea la scară largă a colectării selective, la început în cel puțin două fracții: umede, respective reciclabile uscate.

Printre măsurile legate de fondul silvic, Grațiela Gavrilescu propune luarea în administrare sau asigurarea serviciilor silvice pentru tot fondul forestier, pentru a preveni și reduce tăierile ilegale de masa lemnoasă.

Apoi, pe termen mediu, sunt propuse refacerea habitatelor forestiere degradate și elaborarea unui program national de împădurire, în paralel cu stimularea înființării de culture rapid crescătoare.

Aceste măsuri vor contribui semnificativ la reducerea emisiilor gazelor de seră, cu efecte pozitive în lupta împotriva schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here