Eugen Tomac, preşedinte PMP: “Sute de milioane de companii riscă să fie desființate, din cauza COVID 19”1 min read

197

Organizația Mondială a Muncii estimează că peste 436 milioane de companii sunt expuse riscului de a-și întrerupe activitatea, iar aproximativ jumătate din lucrători își pot pierde mijloacele de subzistență.

Ultimul raport al OIM evidențiază impactul devastator al pandemiei COVID-19 asupra evoluției pieței muncii. În lipsa unei coordonări ample la nivel internațional de reactivare a economiei, 1,6 mld. de lucrători din sectorul economiei subterane, riscă să își înceteze activitatea. Mai ales ca aici există deficiențe legate de protecția socială, asistența medicală adecvată sau modalități de a lucra de acasă, precum și companiile ce își desfășoară activitatea în domenii puternic afectate (comerț en gros și cu amănuntul, prelucrare, hotelier sau imobiliar).

O posibilă creștere a șomajului global este condiționată de eficiența relaxării blocajelor introduse din cauza pandemiei.

OIM insistă ca măsurile de redresare economică implementate de către state să se bazeze pe crearea locurilor de muncă, consolidarea și dotarea instituțiilor din domeniu și a sistemelor de protecție socială cu resurse corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here