Gabriela PODAŞCĂ: Cerem echipamente și plata orelor suplimentare pentru asistenții sociali și persoanele din serviciile locale de asistență socială, aflați în prima linie a războiului cu COVID-192 min read

226

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt PRO România, a declarat duminică, 5 aprilie, că asistenții sociali și întreg personalul care lucrează în serviciile de asistență socială trebuie echipați și remunerați în conformitate cu eforturile depuse în lupta împotriva COVID-19. Aceasta a atras atenția că până acum Guvernul a ignorat complet eforturile depuse de asistenții sociali, în această criză.

”Asistenții sociali și personalul din serviciile publice de asistență socială sunt zilnic acolo, în prima linie, alături de personalul medical. Ei acționează în comunitate, ajutând diverse categorii vulnerabile. Nu este normal să-i lăsăm fără echipamente de protecție. Cerem Guvernului să ia măsurile necesare în acest sens și cerem plata orelor suplimentare efectuate de aceștia” – a declarat purtătorul de cuvânt al partidului.

Gabriela Podașcă a precizat că PRO România susține demersul Corpului Profesional al Specialiștilor în Servicii Sociale, prin care se solicită măsuri de protecție pentru cei aflați în zona maximă de risc epidemiologic. Totodată, purtătorul de cuvânt semnalează faptul că acești specialiști sunt esențiali persoanelor cu nevoi speciale. Asta, cu atât mai mult cu cât coronacriza accentuează problemele de sănătate fizică sau mentală.

„Guvernul trebuie să recunoască eforturile făcute de asistenții sociali și de toți colegii lor aflați în prima linie și să întreprindă toate demersurile pentru protecția acestora. Nu trebuie să așteptăm o tragedie, ca să luăm măsuri. Nu este normal ca statul să fie mereu în contratimp cu nevoile cetățenilor, mai ales atunci când vorbim despre oameni care își riscă zilnic viața, pentru persoane aflate în dificultate” – a conchis Podașcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here