Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare2 min read

153

În premieră pentru industria financiară din România în materie de proiecte educaționale comune în beneficiul consumatorilor, membrii Platformei de Educaţie Financiară lansează Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare.

Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare reprezintă o sinteză de informații utile clienților actuali și viitori care utilizează servicii și produse financiare sau oricărei persoane care dorește să se familiarizeze cu concepte din piața bancară, piața de capital, asigurări, pensii și leasing. Manualul practic este disponibil pentru toți consumatorii pe site-ul www.educatiefinanciara.info și www.arb.ro și va fi postat pe site-urile membrilor Platformei. Acest material de educație financiară este primul proiect educațional care concentrează contribuția tuturor componentelor pieței serviciilor financiare, având ca obiective explicarea produselor, serviciilor și conceptelor financiare și dezvoltarea competențelor necesare pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul financiar. Conținutul Manualului practic pentru utilizatorul de servicii financiare este realizat de experți din industria financiară și este validat de profesori universitari reputați.

Convingerea noastră este că acest demers al membrilor Platformei de Educație Financiară va genera un impact pozitiv în educarea și în informarea consumatorilor. Prin intermediul acestei lucrări ne dorim să ajutăm clienții sau potențialii viitori utilizatori să conștientizeze drepturile lor, beneficiile pe care le pot obține, dar și obligațiile și riscurile implicite cu care s-ar putea confrunta, atunci când vor avea în vedere atât bunăstarea proprie, cât și pe cea a familiei. Consecvenți misiunii de a contribui la creșterea nivelului de educație financiară, industria financiară din România și stakeholderii acesteia și-au asumat leadershipul comun al unui proiect mobilizator în interesul românilor prin inițiativa public – privată Platforma de Educație Financiară.

Obiectivul membrilor Platformei de Educație Financiară este creșterea nivelului de educație financiară în România. Platforma de Educație Financiară concentrează 21 de entități public – private invitate: Academia de Studii Economice din București, Asociația Administratorilor de Fonduri din România, Asociația Analiștilor Financiar – Bancari din România, Asociația Brokerilor, Asociația de Plăți Electronice din România, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, Asociația Română a Băncilor, Asociația Română a Brokerilor de Credite, Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, Asociația Societăților Financiare din România, Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor, Banca Națională a României, Bursa de Valori București, Consiliul Patronatelor Bancare din România, Depozitarul Central, Institutul Bancar Român, Mastercard România, Ministerul Educației Naționale, Uniunea Națională a Societăţilor de Asigurare și Reasigurare din România, Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanţă în Asigurări din România și Visa România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here