MF: Toate categoriile de contribuabili pot conecta, de astăzi, aparatele de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic al MF-ANAF1 min read

261

Astăzi, 31 martie 2021, a început procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic al MF – ANAF, a anunțat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

“De astăzi, toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF. Este un pas important, atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare”.

Operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de rețele de comunicații au obligația să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Citește integral pe onlinepress.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here