Ministrul Lucian Bode: ”Investim în infrastructura de transport, pentru că numai aşa putem să dezvoltăm economia României”3 min read

198

În cadrul vizitei realizate astăzi, 30 iunie 2020, în județul Olt, ministrul Lucian Bode și prim-ministrul Ludovic Orban au verificat stadiul lucrărilor la Tronsoanele 1 și 2 din cadrul Drumului expres Craiova – Pitești.

Astfel, pe Tronsonul 1 lucrările avansează conform graficului înregistrându-se un progres fizic de 11%, față de 5% în luna mai 2020, în condițiile în care progresul financiar este de 16,83%.

În ceea ce privește Tronsonul 2, din datele prezentate rezultă că în prezent stadiul fizic al lucrărilor este de 17,90% în cazul lotului 1 din tronson, iar în cazul lotului 2 avem un stadiu fizic de 16,29%. Stadiile financiare pentru cele două loturi ale Tronsonului 2 se prezintă după cum urmează: 12,63% (lotul 1) și 11,86% (lotul 2).

Am constatat că pe Tronsonul 1 mobilizarea, față de ultima vizită pe care am desfășurat-o aici, este mult, mult mai bună. Am văzut peste 160 de utilaje în teren, muncitori mobilizaţi, un progres fizic dublu faţă de luna mai, undeva la 11%. S-au rezolvat și problemele de pe sectoarele 1 şi 2 din cele 3 sectoare ale tronsonul 1, cu acele sonde de gaz. Aici nu mai avem absolut niciun blocaj şi tronsonul 1 este în linie dreaptă, cei 17 km neavând niciun blocaj în a se derula. În cazul Tronsonul 2, cei 41 de km, cu cele 2 sectoare, mă bucur să constat aceeaşi mobilizare exemplară, mobilizare pe care o dau exemplu la toate şantierele unde merg, pentru toţi antreprenorii. Aici avem un antreprenor serios, care are peste 600 de muncitori mobilizaţi, și astăzi, pe cele 2 sectoare din tronsonul 2. Am încredere că, atât tronsonul 1, cât şi tronsonul 2, se vor finaliza înainte de termenul contractual stabilit pentru sfârșitul anului 2021. Suntem azi, aici, în această formulă, guvernamentală la un moment special pentru o companie fanion a industriei româneşti ALRO Slatina. Un moment aniversar, dar şi pentru a da o veste bună Olteniei, de aici de pe şantierul tronsonului 2 Craiova-Piteşti. Dacă tronsonul 1 şi tronsonul 2 sunt în execuţie, aşa cum am prezentat, de astăzi începând, pot să spun că şi tronsonul 3 şi tronsonul 4 au intrat în linie dreaptă. Colegii mei din CNAIR au desemnat câştigătorul licitaţiei atât pentru tronsonul 3, cât şi pentru tronsonul 4. Au finalizat astăzi raportul procedurii pentru tronsonul 4. Aşadar tronsonul 3 – 31,7 km, 670 de mil. de lei plus TVA, 12 luni proiectare 24 de luni execuţie. Tronsonul 4 – 31,8 km, 617 mil. de lei plus TVA, tot aşa 12 luni proiectare 24 de luni execuţie, acelaşi antreprenor care execută şi tronsonul 2. Mă bucur că şi tronsonul 3 şi tronsonul 4 au parte de un antreprenor serios. În condiţiile în care, în perioada legală în care se pot depune contestaţii, nu vom avea nicio contestaţie, estimăm că în a doua parte a lunii iulie vom semna contractul pentru proiectare şi execuţie atât pentru tronsonul 3, cât şi pentru tronsonul 4. Mi-aş dori să nu avem nicio contestaţie. Le-am cerut colegilor din Compania de Drumuri să organizeze impecabil aceste procese de achiziţie publică, astfel încât să elimine, dacă se poate, toate motivele pentru care cineva şi-ar dori să conteste aceste proceduri, rezultatul procedurii şi să întârzie începerea lucrărilor. Sunt convins că ne vom mai vedea aici pe aceste şantiere împreună cu domnul prim-ministru. Vreau să ne vedem în toată ţara pentru că Guvernul Ludovic Orban dezvoltă toate regiunile României şi nicio regiune nu rămâne în urmă” – a declarat ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here