Personalități ale vieții cultural-artistice premiate de ZIUA INTERNATIONALA a PERSOANELOR VARSTNICE4 min read

211
STELA ENACHE, MARIUS ȚEICU, SANDA ȚĂRANU și LUCIA POPESCU MORARU – personalități ale vieții cultural-artistice premiate de ZIUA INTERNATIONALA a PERSOANELOR VARSTNICE, sarbatorita de Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti
FOTO PRINCIPALA.jpg
Alexandra Dobre, director CSMB, Sanda Taranu, Stela Enaceh, Lucia Popescu Moraru si Marius Teicu

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti a organizat la Teatrul Elisabeta din Capitala, spectacolul dedicat Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice si seniorilor bucuresteni.

Aniversarea Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice a fost un nou prilej de a dovedi ca ne gandim mereu la dragii nostri bunici, parinti, unchi si matusi si sa le transmitem cele mai frumoase si nobile urari de sanatate si de viata lunga, de impliniri si bucurii!” – a spus Alexandra Dobre, Directoarea Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti. ”A fost o zi speciala dedicata in exclusivitate reprezentantilor varstei a treia din Bucuresti, tuturor Seniorilor nepretuiti ai sufletelor noastre, pe care i-am sarbatorit si carora le-am transmis in felul nostru si cu afectiune LA MULTI ANI. Am fost onorati sa premiem patru personalitati reprezentative pentru viata cultural-artistica, aplaudate de toti cei peste 350 de spectatori prezenti in sala arhiplina”.

Scena Teatrului Elisabeta a gazduit un amplu program artistic, prezentat de Octavian Ursulescu sustinut de reprezentantii Cluburilor de Seniori din sectoarele 1, 3, 4 și 6 ale Capitalei si de cei ai catorva asociatii culturale, toti pensionari cu inclinatii artistice in diverse domenii (teatru, muzica, arta plastica, dans, sport) si care, la varsta a treia au dorit sa cunoasca sau sa regaseasca magia scenei si a reflectoarelor.

Dupa recitalul sustinut de corala ”Cantus Domini”, Alexandra Dobre, directoarea CSMB a urat bun-venit tuturor celor prezenti si i-a premiat pe cei patru artisti – seniori de elita, care, prin activitatea si cariera lor au marcat viata cultural – artistica a Romaniei. Este vorba despre:

–        Marius Teicu ”pentru sutele de slagare de muzica usoara care ne-au inseninat viata si care ne-au ajutat sa trecem peste toate greutatile, fiecare fiind <<o portocala>> primita in dar,

–        Stela Enache ”pentru prodigioasa cariera muzicala, presarata cu numeroase premii si melodii de succes, cele mai multe dintre ele apartinand marelui compozitor Florin Bogardo”,

–        Lucia Popescu Moraru – ”<<Vocea de aur>> de la Radio Romania, care va ramane intotdeauna pentru noi toti simbolul emisiunii <<Vineri noaptea in direct>>, pentru viata pusa in slujba postului public de radio, precum si pentru cuplul minunat pe care l-a format alaturi de marele actor Marin Moraru”

–        Sanda Taranu”o legenda a Televiziunii Romane, actrita al carei farmec ne trezeste si acum nostalgii legate de anii cei mai frumosi ai televiziunii publice”.

Aproape 100 de seniori cu inclinatii artistice au prezentat apoi cate un moment artistic, prin care au promovat arta, cultura si traditiile autentice romanesti. Momentele muzicale, cele coregrafice si cele dedicate teatrului si poeziei au fost sustinute de reprezentantii cluburilor de care au contribuit la succesul unui eveniment de neuitat: Grupul Coral ”Clubul Seniorilor Covasna” (sector 4), membrii Clubului Seniorilor Sector 1 care au prezentat un moment coregrafic de dans sincron, dar si unul de gimnastica Thai-Chi si reprezentantii Sectorul 3 care au sustinut momente aplaudate de Street Dance și dansuri populare (Cluburile Seniorilor ”Râmnicu Sărat” și ”Codrii Neamțului”), dar și un recital de poezie al Vioricăi Pătrașcu. 40 de membri numara Corul Clubului Seniorilor din Sectorul 6 (coordonator Allen Alexandru) care au incantat asistenta cu un colaj muzical inspirat ales, asa cum s-a intamplat si la concursul de eleganță și distincție unde au defilat pe scenă 15 senioare. Actorul Silviu Biris a fost invitatul surpriza al organizatorilor, iar finalul a apartinut orchestrei conduse de reputatul violonist Valentin Albesteanu care, prin muzica din perioada interbelica a readus atmosfera Bucurestilor de odinioară…

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti a fost  infiintat din dorinta de a oferi seniorilor bucuresteni noi oportunitati de integrare sociala, activitati recreative, socio-culturale, cultural-educative si cultural-religioase. Pentru realizarea obiectului sau de activitate, Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti are ca atributii organizarea si sustinerea de evenimente, competitii, festivaluri si manifestari educative, culturale, realizarea de proiecte si activitati privind cunoasterea si promovarea culturii, religiei, traditiei  si valorilor locale, urmarirea implicarii active a cat mai multor persoane din Bucuresti cu varsta de minimum 50 de ani in activitati sociale, culturale si de agrement, sustinerea si finantarea proiectelor de interes si utilitate pentru persoanele cu varsta de minimum 50 de ani.

Printre proiectele derulate de CSMB amintim:  

–         acordarea Premiilor si Diplomelor de Onoare pentru Aniversarea Casatoriei (25, 50, 75 ani), proiect ce vine in sprijinul constientizarii importantei stabilitatii in casnicie si sustinerii valorilor si echilibrului socio-economic al  familiei, prin masuri punctuale de sprijin financiar.

–         proiectul ”Lumina ochilor, cea mai importanta. Ochelari pentru varsta a treia”, dedicat pensionarilor bucuresteni cu venituri reduse.

–         seria de conferinte Amintiri Centenare, evenimente reunite sub acest titlu si dedicate implinirii celor 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri si la care participa sute de seniori bucuresteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here