PRO România propune amânarea plății ratelor bancare, cu 90 de zile, pentru persoanele fizice1 min read

119

PRO România continuă seria de propuneri concrete pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus. Astfel, parlamentarii PRO România vor propune modificări legislative în sensul amânării plății ratelor bancare, cu 90 de zile, pentru persoanele fizice.

“Pe durata epidemiei, cetățenii trebuie să beneficieze de o perioadă de grație de 90 de zile. În caz contrar, băncile se vor trezi cu mai bine de jumătate din debitori care nu-și vor mai putea plăti ratele. Trecem printr-o criză fără precedent, ale cărei consecințe economice vor fi mai dramatice decât ceea ce am văzut în 2009-2010. Este datoria statului să sprijine categoriile vulnerabile” – a declarat Victor Ponta, președinte PRO România.

Tot astăzi, PRO România a propus o măsură în beneficiul companiilor din domeniul HORECA, respectiv, sistarea plății impozitelor și contribuțiilor pentru salarii până la data de 1 septembrie 2020. În România sunt peste 300.000 de angajați în turism și servicii de alimentație publică. Fără intervenția statului, companiile din domeniu riscă blocarea activității, concedieri masive și chiar faliment.

Reamintim faptul că președintele PRO România, Victor Ponta, a propus, luni, zece măsuri de combatere a efectelor epidemiei de coronavirus. Patru dintre acestea au fost implementate de Guvern în ultimele zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here