SIAB 2018 – ziua presei3 min read

207

Romexpo, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) au deschis, astăzi, 23 martie, porțile Salonului Internațional de Automobile București (SIAB) 2018, cu ziua dedicată presei.

După 11 ani de la ultima sa ediție, SIAB reapare în peisajul manifestărilor expoziționale și se impune drept cel mai important eveniment din domeniul automobilelor, organizat în România. SIAB se desfășoară la Centrul Expozițional Romexpo, în perioada 23 martie -1 aprilie.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a declarat:

„SIAB 2018 este evenimentul emblemă al industriei auto din România și exprimă importanța unui sector economic în plină expansiune. Recunoscut de Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA) și listat în calendarul oficial al acesteia, SIAB 2018 beneficiază de un cadru expozițional de excepție, unic în România, dezvoltat prin investiții de 27 de milioane de euro”.

Totodată, președintele CCIR a reiterat nevoia dezvoltării infrastructurii pentru ca România să devină un hub regional în domeniul industriei auto:

„Consider că prioritizarea pe agenda executivului a infrastructurii de orice fel din România trebuie să devină un punct important de referință”.

Președintele APIA, George Grigorescu, a declarat:

„SIAB 2018 va rămâne, peste ani, o ediție de referință și prin prisma faptului că prezintă publicului din România o premieră europeană absolută, noul Volkswagen Touareg, într-un eveniment de lansare care are loc simultan cu premiera mondială, programată în aceeași zi la Salonul Auto de la Beijing, dar și prin prezentarea mașinii anului în Europa, SUV-ul Volvo XC40, la prima sa apariție după primirea titlului la Geneva, cu numai două săptămâni în urmă. La acestea, se adaugă o serie de alte premiere naționale prezentate de majoritatea mărcilor participante, fapt care demonstrează preocuparea jucătorilor din piața auto de a se prezenta cât mai bine în fața potențialilor clienți, dar și de a susține în mod clar și fără echivoc necesitatea înnoirii și modernizării parcului auto din România.”

Consilierul prezidențial în Departamentul Politici Economice și Sociale, Cosmin Marinescu, a transmis mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia deschiderii Salonului Internațional de Automobile București:

„(…) Este un moment prielnic, în care industria auto românească marchează unele dintre cele mai notabile realizări din istoria sa. În ultimul deceniu, industria auto românească aproape că și-a triplat performanțele, de la aproximativ 8 miliarde de euro, în 2009, la aproape 24 miliarde de euro, la sfârșitul anului trecut. (…) În contextul unei piețe auto tot mai concurențiale și dinamice, evenimentele expoziționale de profil, precum cel inaugurat astăzi, sunt inițiative binevenite pentru lansarea și promovarea realizărilor industriei auto. Sper că, prin succesul Salonului Internațional de Automobile București, România va intra pe poziții de frunte în circuitul expozițional European”.

Cum viitorul aparține mobilității sustenabile, de la SIAB 2018 nu lipsesc modelele electrice, hibride sau cele cu alimentare pe hidrogen, acestea fiind dotate cu tehnologii de vârf, pe care industria auto le propune pentru reducerea poluării din marile orașe.

La actest tip de automobile a făcut referire și Eugen Constantin Uricec, secretar de stat din cadrul Ministerului Mediului, în alocuțiunea sa de la deschiderea oficială SIAB 2018:

„ (…) plafonul de 18 mii de euro a fost majorat la 35 mii euro, pentru ca autoritățile și instituțiile publice să poată beneficia de finanțare acordată prin Fondul de mediu, la achiziționarea de vehicule noi 100% electrice”.

Background

Camera de Comerț și Industrie a României, împreună cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, au plăcerea să vă invite să participați la Conferințele organizate pe durata Salonului Internațional de Automobile București – SIAB 2018:

  26 martie 2018 „Industria auto din România: impact economic și perspective”

  27 martie 2018 „Necesarul de forță de muncă în industria auto”

  28 martie 2018 „Programe naționale și locale orientate către reducerea poluării”

  30 martie 2018 Aplicarea Regulamentului GDPR în sectorul auto”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here