Solicitare UNTRR, adesată guvernanţilor2 min read

136

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã Guvernului, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MT), Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ridicarea restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masã totalã maximã autorizatã mai mare sau egalã cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe drumul naþional DN 1 (E60), pentru sectorul km 67+400 Ploieşti (intersecþie DN1 cu DJ236) – Braşov (intersecþie DN1 cu DN1A).

Ridicarea restricției se impune deoarece activitatea turisticã în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendatã și, având în vedere necesitatea spitalelor și magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploiești – Brașov pe DN1 este mult mai rapid, iar mãrfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localitãțile din centrul țãrii.

Din cauza crizei provocate de noul coronavirus, mai toate țãrile din Uniunea Europeanã au ridicat restricțiile de circulație, astfel cã UNTRR solicitã suspendarea tuturor restricțiilor care nu vizeazã siguranța rutierã, cum ar fi un pod afectat sau un sector de drum aflat în reparații.

Totodatã, UNTRR solicitã Asociației Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricțiilor de acces în orașe, pentru a permite aprovizionarea. Reamintim autoritãților cã pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mãrfuri în toatã Europa, înregistrându-se timpi de așteptare de zeci de ore la frontiere. Mãrfurile esențiale trebuie sã ajungã cât mai repede în spitale și magazine, astfel cã nu se mai impune menținerea anumitor ore destinate accesului în orașe.

***
Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesionalã și patronalã, neguvernamentalã, independentã, apoliticã, fondatã în 1990 pe principii democratice, care promoveazã și apãrã interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare pânã în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectueazã transporturi interne și internaționale de marfã și persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here