Taxele și impozitele se pot plăti și online, pe www.ghiseul.ro1 min read

93

Ministerul FInanţelor Publice anunţă că, de astăzi, 14 decembrie, persoanele fizice își pot plăti obligațiile fiscale și prin intermediul www.ghiseul.ro.

ANAF a finalizat procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de impozite, taxe și contribuții cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți (www.ghiseul.ro) și a încheiat cu trei bănci un Acord-cadru valabil 32 de luni.

Pentru maximizarea eficienței economice a achiziției și păstrarea posibilității adaptării comisioanelor la volumul plăților, BCR, Banca Transilvania și Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul-cadru, conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu prețul cel mai mic și este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni.

Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăți efectuate electronic de contribuabil.

În prezent, există și posibilitatea achitării obligațiilor fiscale în numerar sau prin card bancar la casieriile unităților Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plata, internet banking etc) sau prin mandat poștal.

Ultimele două zile au fost dedicate asigurării funcționării optime și compatibilizării sistemelor informatice ale AADR și MFP – ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here