Tudor Tim Ionescu – ALDE: Cerem urgent explicații publice despre împărțirea numărului de paturi de la ATI, între bolnavii COVID-19 și non COVID2 min read

239

Secretarul general adjunct al ALDE și consilier general al municipiului București, Tudor Tim Ionescu, cere Guvernului și ministerului Sănătății să precizeze de urgență, public, care este numărul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor de COVID-19 la nivel national și care este numărul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor non COVID-19.

Avem nevoie de explicații, nu de povești! Pe 11 aprilie, într-un articol publicat de Știrile Pro TV, ni se spunea că în România sunt, potrivit oficialilor, cam 2.600 de paturi de urgență, adică paturi pentru ATI. Și că cele mai multe sunt în București – 1200, și peste 1.400 sunt în tot restul țării, cele mai multe la Cluj, Iași și Timișoara. Pe 17 iulie, tot anul acesta, dl Arafat ne spune că, citez : ”Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului”.

Azi, 18 iulie, conform datelor oficiale, la ATI sunt internați 280 de pacienți. Iar aceștia sunt în toată țara.
Așadar, care e realitatea? Pentru că a spune că în București, spre exemplu, toate paturile de la ATI sunt ocupate de pacienți cu alte afecțiuni e complet deplasat.

Nu contestă nimeni existența virusului sau faptul că situația este una grea, dar avem nevoie să cunoaștem datele reale, pentru că lucrurile pe care ni le spun reprezentanții Guvernului se cam bat cap în cap, de cele mai multe ori!
Pe cine ajută panica asta? Pe români nu, economia nu, românii care vor să plece în străinătate, nu! (…)
” – spune Tudor Tim Ionescu, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here